Informatie en advies over architecten
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het salaris van een architect wordt bepaald door zijn kennis en kunde. Die kunde wordt weer bepaald door de ervaringen die de architect heeft. Ook de werkzaamheden van een architect zijn bepalend voor de hoogte van het salaris. Een architect die als projectleider wordt ingezet zal een hoger salaris hebben dan de architect die enkel het tekenwerk doet. Volgens de cao van architecten lopen de salarissen van architecten van € 1600 tot € 6020 bruto per maand.

Per project andere kosten voor een architect

Omdat veel architecten op basis van een bepaald percentage van het totale project werken is het moeilijk om de kosten voor architecten precies te bepalen. Natuurlijk is het aantal uren dat een architect moet maken bij een bepaald project vooraf redelijk in te schatten maar een architect zal zich volledig inzetten om een ontwerp succesvol te laten uitvoeren. Lange dagen zijn ook geen uitzondering.

De vrijheid van de architect

Een architect wil als het even kan graag zijn of haar creativiteit inzetten bij een ontwerp. Het hangt af van de wensen van de opdrachtgever of een architect een bepaalde bewegingsvrijheid heeft. Zeker als een architect zijn of haar stempel op een ontwerp kan drukken kan dat als een visitekaartje worden gebruikt. In een dergelijk geval kan een architect er voor kiezen om de prijs aan te passen.

De adviserende rol van de architect

Behalve het tekenen van het ontwerp kan de rol van de architect toenemen als de architect tijdens het hele proces ook de begeleiding kan uitvoeren van een project. Omdat de architect helemaal op de hoogte is van alle aspecten van het ontwerp en van de bouw is dit een logische stap. Uiteraard zullen ook de kosten voor de architect met deze uitvoerende taken toenemen.

De verschillende disciplines van de architect

Het maakt natuurlijk wel uit of je een binnenhuisarchitect, een tuinarchitect of een utiliteitsbouwarchitect inschakelt voor een bepaald project om te bepalen wat de hoogte van de kosten zullen worden. Iedere discipline heeft een eigen kostenplaatje vanwege de diverse vaardigheden van de architect.

Vergelijken kosten van architecten met behulp van offertes

Het aanvragen van offertes is een prefecte manier om een indruk te krijgen van de verschillende kosten die bij het inschakelen van een architect komen kijekn. Ook zie je wat de eventuele verschillen bij de uitvoering zijn. Het gaat er natuurlijk om welke architect het beste bij je eigen woning en bij je eigen visie past. Ook de verschillende werkzaamheden die de architect uit zal voeren bepalen de kosten van je architect. Het aanvragen van offertes kan op een heel simpele wijze via internet. Maar het is zeer aan te raden om een vrijblijvend gesprek met een architect aan te gaan. In dit sort gesprekken voel je snel aan of er die klik is die nodig om een mooi ontwerp en om een mooie uitvoering te krijgen.

Geschreven door: Admin

Laatste nieuws

Checklist offerte vergelijken en beoordelen architect

Een verbouwing aan je huis is een kostbare aangelegenheid. Het is dan

Tips architect inschakelen

Als jij besluit dat jij je huis wil gaan verbouwen is het

5 Veelgemaakte fouten architect inschakelen

De bouw van jouw huis is een heel bijzonder iets. Je hebt