Informatie en advies over architecten
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Bij renoveren denken we vrijwel altijd eerst aan grote projecten in steden waar complete wijken worden gerenoveerd. Maar ook je eigen huis kan aan een renovatie worden onderworpen. Mocht je huis niet in de beste staat verkeren kun je overwegen om te verhuizen of om te renoveren. Bij dat laatste komt veel kijken en zul je te maken krijgen met zaken die je vooraf niet had verwacht. Het inschakelen van een renovatiearchitect neemt je veel werk en verantwoordelijkheid uit handen.

Een architect bij renovatie

Iedereen snapt dat je bij het bouwen van een nieuw huis een architect nodig hebt. Maar er komt ook bij een verbouwing of renovatie een architect om de hoek kijken. Dat heeft te maken met de wettelijke eisen die worden gesteld aan wijzigingen aan een gebouw. Omdat je een vergunning moet aanvragen bij een verbouwing is het verstandig om dat via de renovatiearchitect te regelen.  Hiermee voorkom je ook aansprakelijkheid mocht er iets mis gaan.

Het specialisme van de renovatiearchitect

Bij een renovatie is het moeilijk om het overzicht te bewaren. Je krijgt met zo ontzettend veel verschillende onderdelen van de renovatie te maken dat je veel kennis van zaken moet hebben om alles in goede banen te leiden. Dat in goede banen leiden is precies wat de renovatiearchitect doet. Hij ontlast je maar staat ook garant voor een degelijk uitgevoerde verbouwing of renovatie. De vele aspecten van een renovatie kent de renovatiearchitect en dat verlicht de last voor jezelf.

Energie besparen bij een renovatie

Als je er voor hebt gekozen om je woning te gaan renoveren dan zal de renovatiearchitect ook ideeën aandragen die het energieverbruik in je huis zullen laten afnemen. Juist met een renovatie heb je de mogelijkheid om de juiste maatregelen te nemen ten gunste van je energieverbruik. Het plaatsen van dubbel glas of het isoleren van wanden en muren zijn gemakkelijk uit te voeren toepassingen. De renovatiearchitect zal je ook helpen om uit te zoeken op welke wijze je kunt putten uit allerlei subsidiepotjes.

Zonnepanelen bij een renovatie

Een renovatie is uiteraard de uitgelezen kans om zonnepanelen op je dak te laten plaatsen. Bij het ontwerp van de renovatie zal de renovatiearchitect hiermee rekening houden. Dat heeft te maken met de constructie waarop de zonnepanelen worden geplaatst maar ook met de installatie van de andere onderdelen van het systeem van zonnepanelen. Door handige situering van bijvoorbeeld de boiler wordt warmteverlies en dus energieverlies vermeden.

Subsidies en financiering van een renovatie

Een renovatie van een woning is een ingrijpende aangelegenheid. Niet alleen wat betreft de bouwkundige kant maar er komt heel wat meer bij kijken. Met de renovatiearchitect maak je ook een financieel plan zodat je vooraf weet waar je aan toe bent. Met dit renovatieplan kun je met de renovatiearchitect ook kijken of je bepaalde aanpassingen kunt toepassen waarvoor je subsidie kunt krijgen. Juist omdat de renovatiearchitect hierin een rol speelt is het financieel plan eerder haalbaar.

 

 

Geschreven door: Admin

Laatste nieuws

Tips architect inschakelen

Als jij besluit dat jij je huis wil gaan verbouwen is het

5 Veelgemaakte fouten architect inschakelen

De bouw van jouw huis is een heel bijzonder iets. Je hebt

Checklist offerte vergelijken en beoordelen architect

Een verbouwing aan je huis is een kostbare aangelegenheid. Het is dan