Informatie en advies over architecten
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten architect aanbouw

Mocht je in de gelukkige omstandigheden verkeren dat je voldoende ruimte om je huis hebt om een garage of een kantoor aan je huis te bouwen dan kan een aanbouw architect je helpen om dit project succesvol te maken. Want er zijn tal van zaken waarmee de aanbouw architect rekening moet houden. Van vergunningen tot fundering en van ontwerp tot leidingen zal de aanbouw architect een belangrijke rol spelen.

Extra ruimte in je huis

Het is ideaal om een ruimte aan te bouwen bij je huis. Die ruimte kun je voor diverse doeleinden gebruiken. De eerste fase om de extra ruimte te creëren is het stappenplan. Met het stappenplan helpt de aanbouwarchitect je door het hele proces heen. Met behulp van een standaard stappenplan kun je zelf bepalen welke delen voor jouw van belang zijn.

Kennismaken met de aanbouwarchitect

De aanbouwarchitect speelt een grote rol bij de realisatie van je aanbouw. Een aanbouw heeft natuurlijk een bepaald doel en het is heel prettig wanneer in het ontwerp van de aanbouw rekening wordt gehouden met je eigen wensen. Tijdens een kennismaking gesprek met een aanbouwarchitect voel je aan in hoeverre de aanbouwarchitect kan voldoen aan je eigen verlangens.

De omgevingsvergunning

Voor het aanbouwen van een ruimte bij je woning heb je een omgevingsvergunning nodig. De aanbouwarchitect is gespecialiseerd in alles wat bij de aanvraag komt kijken. Omdat gemeenten vaak allerlei informatie opvragen kan een woningbouwarchitect helpen om al die gegevens aan te leveren. Voor jezelf is het toch lastig om zaken als een bodemonderzoek of asbestinventarisatie op te laten stellen.

Vergunning en subsidies aanvragen

Bij het aanvragen van je omgevingsvergunning kun je ook direct bij je gemeente navragen of er subsidies beschikbaar zijn voor het realiseren van je aanbouw. De aanbouwarchitect kan dan misschien met het ontwerp hier rekening mee houden. Het kan zelfs zeer interessant zijn om zonnepanelen op de aanbouw te laten plaatsen.

De aanbouwarchitect regelt ook de leges

De kosten voor het in behandeling nemen van de aanvraag voor een omgevingsvergunning vallen onder de gemeentelijk leges. Leges is een ander woord belastingen. Als je iets wilt bouwen dat afwijkt van het bestemmingsplan zullen er kosten moeten worden gemaakt door de gemeente om het bestemmingsplan aan te passen. Die werkelijke kosten hoef je niet te betalen maar een vergoeding in de vorm van leges wel. De hoogte van die leges zijn op de websites van vrijwel alle gemeenten te vinden.

De kosten van de aanbouwarchitect

Ook hier geldt dat de kosten van de aanbouwarchitect afhankelijk zijn van je eigen wensen en van het niveau waarop de aanbouw werkzaamheden worden uitgevoerd. Middels een offerte kan de aanbouwarchitect je vooraf precies vertellen wat de kosten zijn. Afgezien van de kosten van de aanbouwarchitect moet je ook rekening houden met kosten die te maken hebben met bijvoorbeeld het berekenen van de constructie of een sonderingsonderzoek. Een gemeente kan ook een asbestonderzoek eisen en dan zul je kosten moeten maken voor een asbestonderzoek.

Enkele prijsvoorbeelden van kosten architect aanbouw

Een compleet plan van de architect met een voorlopige tekening, een definitieve tekening, een bouwplan, de technische omschrijving en ook de bouwbegeleiding en het indienen van de bouwaanvragen bij de gemeente kost russen de 5.000 euro tot de 10.000 euro. Het is afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp van de aanbouw en ook de grootte van de aanbouw. Natuurlijk is het ook goed om te weten dat iedere architect zijn eigen tarieven hanteert. Hierom adviseren wij om meerdere offertes op te vragen.

Een goede architect vinden

Het vinden van een goede architect kan soms moeilijk lijken. Het is echter mogelijk om je vrienden en familie te vragen of ze een architect kunnen aanraden. Het is mogelijk om zo een goede keuze te maken. Je kunt dan vaak met foto’s ontdekken welke mogelijkheden er zijn. Ook kun je offertes opvragen via onze website van meerdere architecten om de kosten in beeld te krijgen.

Geschreven door: Admin

Laatste nieuws

Checklist offerte vergelijken en beoordelen architect

Een verbouwing aan je huis is een kostbare aangelegenheid. Het is dan

Tips architect inschakelen

Als jij besluit dat jij je huis wil gaan verbouwen is het

5 Veelgemaakte fouten architect inschakelen

De bouw van jouw huis is een heel bijzonder iets. Je hebt