Kosten architect keuken

Je eigen huis is een waardevol bezit. Vaak koop je een woning met de verwachting dat je er jarenlang plezier van zal hebben. Toch kan het zomaar zo zijn dat je door de jaren heen in de knoop komt te zitten. De indeling van je huis blijkt toch niet zo optimaal te zijn als de kinderen groter worden of als er kinderen komen in je gezin. Een kleine keuken op een onhandige plek in je huis kan voor veel woningbezitters een reden zijn om te verhuizen. Dit is echter niet nodig. Je kan namelijk gebruik maken van de diensten van een interieur architect. Dit is een architect die van jouw huis echt je thuis kan maken.

Hoeveel kost een architect voor je keuken

Bij een architect denk je natuurlijk gelijk aan een architect die huizen ontwerpt. Je hebt echter ook de interieur architect oftewel de binnenhuisarchitect. Deze architect is erin gespecialiseerd om jouw woning zo functioneel en daarbij zo comfortabel mogelijk in te richten. Een ander ontwerp voor jouw woonsituatie is dan ook een onderdeel van de werkzaamheden van de interieur architect oftewel de binnenhuisarchitect. Zo’n nieuwe situering van je keuken kan op een aantal manieren plaatsvinden. Er kan worden gekozen voor een aanbouw aan je huis waar de keuken in wordt gebouwd. Er kan echter ook worden gekozen voor het doorbreken van enkele muren op je benedenverdieping om ruimte te maken voor een grotere keuken. Afhankelijk hiervan zal de architect een bedrag berekenen voor de geleverde diensten. Een aanbouw ontwerpen kan doorgaans voor een vast tarief. Bij het ontwerpen van een keuken in een bestaande situatie zal een uurtarief worden gehanteerd. Natuurlijk wil jij graag weten hoeveel je kwijt zal zijn voor een nieuwe keuken met behulp van een architect in jouw woning. We hebben de tarieven voor je opgezocht en kwamen tot de volgende bevindingen.

Welke diensten neem jij af van de architect Wat is de prijs van de geleverde diensten per eenheid of per uur
Ontwerp van een uitbouw met daarin een keuken door de architect Gemiddeld 400 euro
Ontwerp van een uitbouw met daarin een keuken door de architect inclusief de volledige bouwbegeleiding 11.400 euro
Ontwerp van een keuken binnen een bestaande situatie door de binnenhuisarchitect Tarief op basis van uurloon. Uurloon bedraagt gemiddeld 75 euro.

 

  • Als je slechts een deelopdracht wil afgeven. Wil jij alleen een bouwontwerp voor je keuken hebben en/of voor de uitbouw met keuken? In dat geval ben je klaar met het eerstgenoemde tarief. Je doet dan zelf verder alle bouwbesprekingen met de aannemer.
  • Als je de hele opdracht uit handen wil geven. Wil jij de hele verbouwing van je huis laten begeleiden door de architect? In dat geval betaal je een volledig tarief voor het alles in één pakket. De architect zal alle besprekingen met de aannemer uitvoeren.

Hoe is het kostenplaatje van de bouw van een keuken met de architect opgebouwd

Het kostenplaatje van de bouw van een keuken met behulp van een architect wordt bepaald door een aantal keuzes die jij maakt wanneer je een architect inhuurt. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe vaak moet een bouwtekening worden gemaakt. Je hoopt natuurlijk dat de architect in één keer al jouw wensen en eisen in een bouwtekening kan verwerken. In werkelijkheid zal dit echter een aantal keren nodig zijn voordat je helemaal tevreden bent met het ontwerp. Akkoord gaan met een ontwerp waar je niet gelukkig mee bent is een onverstandige keuze.
  • Keuze 2: Is er een bouwvergunning nodig. Als je voor je nieuwe keuken een aanbouw moet laten maken is doorgaans een bouwvergunning nodig. De architect kan deze voor jou regelen bij de gemeente maar daar zit doorgaans een kostenplaatje aan vast.
  • Keuze 3: Is er sprake van een uurloon of een honorarium. Een binnenhuisarchitect zal doorgaans werken op basis van een uurloon. Alle uren die zijn besteed aan jouw project worden op die basis met jou verrekend. Het is afhankelijk van de hoeveelheid werk die een architect heeft aan jouw keuken hoe hoog het uiteindelijke tarief zal zijn. Bij een honorarium zal de architect een bepaald percentage van de totale bouwkosten aan jou berekenen als zijn tarief.

Besparen op de kosten van de architect bij de bouw van jouw keuken

Een nieuwe keuken laten bouwen met de hulp van een architect is een kostbare aangelegenheid. We geven je dan ook wat tips hoe jij kan besparen op de kosten van de architect bij de bouw van een keuken.

  • Een zzp-er of een groot architectenbureau. Vandaag de dag zitten veel zzp-ers te springen om werk. Ze zullen dan ook voor een aantrekkelijk tarief jouw nieuwe keuken willen realiseren. Een groot architectenbureau kan je selecteren op naam en faam. Zo’n bureau inhuren kost gelijk veel meer. Je verhoogt echter wel de waarde van je woning met een bekend architectenbureau. Het is dus maar net een kwestie van besparen op de architect of het verhogen van de waarde van je huis.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

De snelste manier van besparen op de verbouwing van je keuken met de hulp van een architect is door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op. Je voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

Wat kost een architect precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij architecten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 Veelgemaakte fouten architect inschakelen

De bouw van jouw huis is een heel bijzonder iets. Je hebt er dan ook een architect bij nodig om dit te ontwerpen en om daarna …

kosten-architect

Tips architect inschakelen

Als jij besluit dat jij je huis wil gaan verbouwen is het een goed idee om een architect in te schakelen. Dat klinkt heel …

Checklist offerte vergelijken en beoordelen architect

Een verbouwing aan je huis is een kostbare aangelegenheid. Het is dan ook goed om het totale kostenplaatje klaar te hebben …