Architect gezocht

Sla de kranten en de nieuwsberichten er op na. Dit is het juiste moment om een eigen huis te kopen. De huren rijzen immers de pan uit. Daarnaast is het financiële klimaat momenteel weer uiterst aantrekkelijk. Het is dan ook een goed idee om te kijken voor een eigen woning. Een huurwoning beperkt je enorm in je mogelijkheden, maar een koopwoning biedt juist enorm veel mogelijkheden. Een koopwoning groeit mee met jouw gezin als dat nodig is. Vind je geen koopwoning in de bestaande woningmarkt, dan kan je er één laten bouwen die helemaal naar jouw smaak is.

Bouwen of verbouwen

Als je een woning kan vinden die voldoet aan het merendeel van je eisen maar een stuk uitbreiding nodig heeft, dan kan je een architect inhuren voor deze verbouwplannen. Een aanbouw, uitbouw of dakopbouw kan je immers laten bedenken door de aannemer maar je kan hem ook laten ontwerpen door de architect. Dan heb je gelijk zicht op het totale kostenplaatje van de verbouwwerkzaamheden. Het klinkt als een extra uitgave, maar zo’n verbouwing die door een architect is ontworpen voegt daadwerkelijk behoorlijk wat toe aan de waarde van je woning.

 

De architect zal kijken naar de bestaande situatie en berekenen hoeveel ruimte jij maximaal kan gebruiken voor je verbouwing. Hier zijn wettelijke bepalingen op van toepassing en de aannemer weet precies hoe hij een bouwvergunning kan aanvragen.

Ook het overleg met de aannemer tijdens de bouw is een deel van de werkzaamheden van de architect. Hij is als het ware de dirigent die het geheel aanstuurt en ervoor zorgt dat jouw verbouwing een succes wordt waarbij al jouw woonwensen uitkomen.

Een woning bouwen; het grote werk

Een woning laten bouwen met behulp van de architect is het grote werk. Hierbij begin je bij een kavel naar keuze waarbij de architect vrij spel krijgt. Met jouw woonwensen en je pakket aan eisen zal de architect een huis ontwerpen waar jij in de toekomst goed in kan wonen. Het ontwerp zal dan ook in overleg met de architect worden gemaakt. Vervolgens zal de architect de papieren met de gemeente regelen. Een nieuwe woning moet aan behoorlijk wat eisen voldoen. De architect weet precies waar hij rekening mee moet houden bij het ontwerp van jullie woning. Hij is bekend met alle bouwstijlen en het maakt dan ook niet uit of jouw voorkeur uitgaat naar een modern huis of juist naar een klassieke jaren dertig woning.

 

Ook in dit geval zal de architect het hele bouwproject van a tot z beheren. Hij kan ook in de gaten houden of de kosten binnen jullie bouwbudget blijven. Dit voorkomt een onaangename verrassing bij de oplevering van jullie toekomstige woning.

Een ZZP-er of een groot architectenbureau

Als je een architect gaat inhuren kom je voor de keuze te staan; huur je een groot architectenbureau in of ga je voor een ZZP-er. Het huidige arbeidsklimaat heeft ervoor gezorgd dat veel getalenteerde architecten voor zichzelf zijn begonnen. Er is een ruim aanbod aan ZZP-ers in de architectenbranche. Ze zullen dan ook behoorlijk laag zitten met hun prijs om een klus binnen te halen. Met een scherpe offerte van een ZZP architect valt flink wat winst te behalen. Een groot architectenbureau is ook een mogelijkheid. Zo’n architectenbureau moet het vooral hebben van naam en faam. Een woning die door een groot architectenbureau is gebouwd heeft een verhoogde waarde op de woningmarkt. Je verdient de kosten van zo’n groot architectenbureau dus vroeg of laat weer terug.

Offertes opvragen

Een architect vinden voor jouw bouwproject is nog een behoorlijke klus. Het liefste werk je samen met een architect uit je eigen omgeving die voor een aantrekkelijk tarief jouw klus wil doen. Hierom is het een goed idee om offertes op te vragen. Dat kan je doen

met één muisklik op onderstaande button. Je krijgt dan vrijblijvend meerdere offertes waarmee jij je voordeel kan doen. Je voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

Wat kost een architect precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij architecten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 Veelgemaakte fouten architect inschakelen

De bouw van jouw huis is een heel bijzonder iets. Je hebt er dan ook een architect bij nodig om dit te ontwerpen en om daarna …

kosten-architect

Tips architect inschakelen

Als jij besluit dat jij je huis wil gaan verbouwen is het een goed idee om een architect in te schakelen. Dat klinkt heel …

Checklist offerte vergelijken en beoordelen architect

Een verbouwing aan je huis is een kostbare aangelegenheid. Het is dan ook goed om het totale kostenplaatje klaar te hebben …