Kosten garage architect

Als je een eigen woning hebt is dat heerlijk. Je kan bouwprojecten laten uitvoeren om je eigen wooncomfort te verhogen. Er zijn veel mensen die ervoor kiezen om hun auto in de eigen garage te stallen. De redenen hiervan zijn talloos. Je bent immers niet meer afhankelijk van weersomstandigheden als je snel de deur uit wil. Nooit meer ramen krabben in de winter. Je stapt droog in je auto en komt comfortabel op je plek van bestemming. Een garage is voor veel mensen een lang gekoesterde wens. Als je een mooie garage wil laten ontwerpen kan je dat gerust over laten aan een architect.

Hoe hoog zijn de kosten voor het ontwerpen van een garage door de architect

Als je een garage aan je huis wil laten bouwen moet dat er natuurlijk wel mooi uitzien. Alles moet tot in de puntjes worden geregeld. Je wil niet af doen aan de bouwstijl van je huis. Daarnaast moet de garage goed bereikbaar zijn. Alle redenen zijn voorhanden om een garage te laten ontwerpen door een architect. Een goed ontworpen garage kost wellicht in de aanschaf wat meer. De praktijk zal uitwijzen dat een garage die door een architect is ontworpen de waarde van je huis enorm verhoogt. Dit zal in meerdere mate het geval zijn dan wanneer de garage alleen door de aannemer is ontworpen.

Bovendien heb jij geen omkijken naar de bouw van de garage als je hier ook de architect voor inhuurt. Deze zal in dat geval de hele communicatie met de aannemer op zich nemen. Jouw garage wordt van tekentafel ontwerp tot oplevering begeleid door de architect. Als woningbezitter leg je daar graag iets meer voor neer. Bovendien zal de meerwaarde van je garage een heleboel goed maken. Natuurlijk wil jij weten hoeveel het gaat kosten om de bouw van je garage te laten ontwerpen en begeleiden door de architect. We hebben die kosten voor je opgezocht. In de onderstaande tabel vind je de kosten gespecificeerd. We keken naar het uurtarief van een architect maar ook naar de kosten van het ontwerpen van je garage en de kosten van het begeleiden van de bouw van je garage.

 

Welke diensten worden er afgenomen bij de architect Hoeveel zijn de kosten bij benadering per opdracht/per uur
Ontwerpen van een garage 400 euro
Volledige opdracht uitvoeren inclusief de begeleiding van de bouw van de garage 10.550 euro
Uurloon architect wanneer je de opdracht per gewerkt uur wenst uit te betalen 75 euro

 

  • Als je zelf een deel van het werk doet. Kan jij prima zelf de communicatie doen met de aannemer tijdens de bouw en ben jij in staat om zelf het budget voor je garage te beheren? In dat geval laat je het bij het ontwerpen van de garage op zich. Je zal zelf het tweede deel van de opdracht moeten uitvoeren. Houd er rekening mee dat aannemers geen inzicht in jouw bouwbudget hebben en dat ze dus met extra opties zullen komen die naderhand als ‘verrassing’ op jouw factuur staan.
  • Als je alles liever uit handen geeft. Wil jij geen omkijken hebben naar de bouw van je garage? In dat geval geef je de volledige zorg voor de bouw van je garage uit handen aan de architect. De architect zal de communicatie met de aannemer doen waardoor je kan genieten van een optimaal resultaat waarbij jouw bouwbudget wordt gerespecteerd. Je krijgt geen onaangename verrassingen achteraf op de factuur.

Hoe is het prijskaartje van een architect voor de bouw van een garage samengesteld

De prijs van een architect inhuren voor de bouw van een garage is samengesteld aan de hand van een aantal keuzes die jij maakt als je de opdracht laat uitvoeren.

  • Keuze 1: Laat je een deelopdracht uitvoeren of laat je de hele opdracht uitvoeren. Als jij ervoor kiest om de garage te laten ontwerpen door de architect maar de bouw ervan verder geheel over te laten aan de aannemer spreek je van een deelopdracht. Je zal dan zelf een deel van de communicatie met de aannemer moeten doen.
  • Keuze 2: Berekent de architect zijn tarief aan de hand van een uurloon of een honorarium. Een architect kan kiezen om zijn tarief te bepalen aan de hand van een percentage van de totale kosten van de bouw van de garage. Dat heet een honorarium. Je mag dan denken aan 6 tot 12 procent van de totale kosten van de bouw. Een uurtarief is wellicht voor jou inzichtelijker. Je mag in dat geval een gemiddeld tarief van 75 euro in je gedachten houden.

Praktische bespaartips

  • Kies een zzp-er in plaats van een groot architectenbureau.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen.

Door het opvragen van offertes bespaar je heel eenvoudig op de kosten van een architect. Met één klik op onderstaande button vraag je vrijblijvend meerdere offertes op. Jouw voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

 

 

Wat kost een architect precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij architecten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 Veelgemaakte fouten architect inschakelen

De bouw van jouw huis is een heel bijzonder iets. Je hebt er dan ook een architect bij nodig om dit te ontwerpen en om daarna …

kosten-architect

Tips architect inschakelen

Als jij besluit dat jij je huis wil gaan verbouwen is het een goed idee om een architect in te schakelen. Dat klinkt heel …

Checklist offerte vergelijken en beoordelen architect

Een verbouwing aan je huis is een kostbare aangelegenheid. Het is dan ook goed om het totale kostenplaatje klaar te hebben …