Kosten architect moderne woning

Als je besluit een eigen woning te gaan kopen wil je natuurlijk wel dat die woning helemaal past bij jouw eisen en wensen. Op het moment dat jij gaat kijken voor een woning heb je vast al een aantal eisen en wensen voor jezelf op een rijtje gezet. De bouwstijl van jouw toekomstige woning is een heel belangrijke leidraad bij de keuze voor een woning. Je kan kiezen voor een huis in een traditionele bouwstijl. Je kan daarentegen ook kiezen voor een woning in een moderne bouwstijl. Zo’n moderne bouwstijl is een type wat je kan kopen in bestaande vorm. Je kan er echter ook voor kiezen om een moderne woning te laten ontwerpen door de architect.

Hoeveel bedragen de kosten van een architect bij een moderne woning

Een architect inhuren om voor jou een moderne woning te ontwerpen is voor veel mensen echt een uitkomst. Een eigen woning laten bouwen op een kavel grond is iets wat onmogelijk is zonder tussenkomst van de architect. Er zal immers een bouwtekening nodig zijn. We hebben voor jou op een rijtje gezet wat de diensten van een architect zijn en wel kostenplaatje daarbij hoort.

Welke diensten van de architect neem je af Hoeveel bedragen de kosten van de diensten tot en met deze fase in het ontwerp- en bouwproces
Een oriënterend gesprek met de architect waarbij jouw wensen en eisen uiteen worden gezet. Je kan doorgeven aan welke eisen een huis moet voldoen en eventueel meekijken in de portfolio van de architect naar reeds voltooide moderne woningen Dit gesprek is vrijblijvend en kost dus niets.
Een ontwerp maken van de moderne woning zoals jij dat wil waarbij rekening wordt gehouden met jouw wensen en eisen voor de woning. Dat ontwerp wordt aangepast tot dat het helemaal naar jouw wens is. Er wordt een 3D schets gemaakt zodat je kan zien hoe het resultaat zal gaan worden. 5500 euro
Aanvraag voor de omgevingsvergunning bij de gemeente. Hiervoor wordt akkoord gevraagd voor de bestemmingsplannen. De welstandscommissie zal toetsing laten plaatsvinden. Alle zaken aangaande de bouw van jouw moderne woning zullen door de gemeente worden getoetst en gekeurd. 7500 euro
De aannemer voor de klus zal worden geselecteerd. Veelal zal dit gebeuren aan de hand van een lijst van aannemers die in bezit is van de architect. Alle voorbereidende gesprekken met de aannemer zullen worden gevoerd. 9500 euro
De totale uitvoering van het project, dus van het eerste ontwerp tot aan de uiteindelijke oplevering van de moderne woning inclusief alle werkbesprekingen. 10.500 euro

 

  • Als je een deelopdracht geeft. In bovenstaand schema worden de bedragen bijgehouden tot aan dat punt. Geef je een deelopdracht tot aan een bepaald punt dan ben je dus ongeveer het bedrag kwijt wat daarachter staat genoteerd.
  • Als je de hele opdracht uit handen geeft. Wil jij een modern huis zonder dat je zorgen hebt over de bouw daarvan? In dat geval geef je de hele opdracht uit handen aan de architect. Die zal dat zorgen dat het hele traject goed verloopt.

Hoe is de prijs van een architect bij de bouw van een moderne woning opgebouwd

De prijs van een architect bij de bouw van een moderne woning wordt bepaald door een aantal keuzes die jij maakt bij de aanvraag. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe gedetailleerd wil je de bouwtekening hebben. Een architect zal altijd een bouwtekening maken aan de hand van jouw wensen en eisen voor je nieuwe woning. Als jij een heel goed beeld wil hebben van het uiteindelijke resultaat zal er een heel gedetailleerde bouwtekening nodig zijn. Dit is ook nodig om sneller toestemming te krijgen voor de omgevingsvergunning. Ook de onderhandelingen en besprekingen met de aannemer zullen soepeler verlopen bij een gedetailleerde bouwtekening.
  • Keuze 2: Wil je een 3D schets hebben van jouw woning. Het beste beeld van je woning krijg je natuurlijk aan de hand van een 3D schets. De architect zal deze voor jou kunnen maken maar hij heeft daar wel extra technieken en apparatuur voor nodig. De kosten en tijd die hij hiervoor moet maken zal hij doorberekenen aan jou.
  • Keuze 3: Hoe vaak moet een bouwtekening worden aangepast voordat je akkoord gaat. In het gunstigste geval zal een bouwtekening in één keer helemaal naar jouw wens zijn. Houd er maar rekening mee dat de architect een aantal keer terug naar zijn tekentafel zal moeten om voor jou een moderne woning te ontwerpen die helemaal naar jouw wens is. Hiervoor maakt de architect meer uren die hij aan jou zal doorberekenen.

Praktische besparingstips

De bouw van een moderne woning met een architect is een kostbare aangelegenheid. We geven dan ook wat praktische besparingstips.

  • Een groot architectenbureau of een zzp-er. Vandaag de dag zitten zzp-ers te springen om werk. Ze zullen dan ook maar wat graag voor een aantrekkelijk tarief jouw moderne woning willen ontwerpen. Kies jij voor de naam en faam van een groot architectenbureau, dan moet je daarvoor betalen.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Je bespaart het snelste op de rekening van een architect door offertes op te vragen. Dit doe je door één muisklik op onderstaande button. Hiermee vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot 40 procent.

 


 

Wat kost een architect precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij architecten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 Veelgemaakte fouten architect inschakelen

De bouw van jouw huis is een heel bijzonder iets. Je hebt er dan ook een architect bij nodig om dit te ontwerpen en om daarna …

kosten-architect

Tips architect inschakelen

Als jij besluit dat jij je huis wil gaan verbouwen is het een goed idee om een architect in te schakelen. Dat klinkt heel …

Checklist offerte vergelijken en beoordelen architect

Een verbouwing aan je huis is een kostbare aangelegenheid. Het is dan ook goed om het totale kostenplaatje klaar te hebben …