Kosten kantoor architect

Het is de droom van veel ondernemers; een eigen bedrijfspand. De meeste ondernemers beginnen met hun bedrijf aan huis. In een overgebleven kamer in hun huis starten ze hun eigen bedrijf. Eens komt echter het moment dat je bedrijf uit zijn jasje begint te groeien. Je kan niet meer verder werken als eenmanszaak. Op het moment dat je personeel in dienst moet gaan nemen kan je ervoor kiezen om een kantoor te gaan huren of kopen. Als je geen geschikt pand kan vinden hiervoor zou je zelf een kantoor kunnen bouwen. Dit kan eventueel aan je huis vast zodat je dicht bij huis kan werken. Een kantoorpand wat groter is, zal je altijd vrijstaand moeten laten bouwen.

Hoeveel kost een kantoor laten bouwen met de architect

Als je een kantoor wil laten bouwen kom je voor nogal wat zaken te staan. Dat begint al met het eerste aspect; het ontwerp van het kantoorpand. Je kan natuurlijk kiezen voor een recht toe recht aan kantoorpand. Dit is redelijk eenvoudig te ontwerpen en ook de bouw zal weinig problemen opleveren. Feit is echter wel dat jij natuurlijk wil dat jouw bedrijf er gelijk tussenuit springt. In dat geval is het een goed idee om jouw kantoorpand te laten ontwerpen door een architect. Samen met de architect neem jij een hele lijst van eisen en wensen door waar jouw kantoorpand aan moet voldoen. Je kijkt naar de grootte van je bedrijf en naar de activiteiten die jouw bedrijf onderneemt. Daarnaast kijk je naar het aantal werknemers wat in jouw kantoor moet kunnen werken. Een klein bedrijf kan je bouwen voor 10 medewerkers. Een groter bedrijf zal een veel forsere afmeting nodig hebben. Als de architect jouw lijst van eisen en wensen heeft doorgenomen zal hij beginnen aan het ontwerpen van je kantoorpand. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad zal de architect hier een bepaalde tijd aan bezig zijn. Daarna zal de architect de bouwvergunningen gaan aanvragen bij de gemeente. Hiermee kan hij aan de slag gaan.

 

De meeste architecten werken met een aantal aannemers samen. Deze aannemers zullen dan ook de eerste keuze zijn. Dat is in jouw voordeel. Immers; een aannemer waarmee de communicatie goed verloopt zal soepeler kunnen werken dan een aannemer met wie de communicatie moeizaam verloopt. Ook het uiteindelijke resultaat zal veel mooier zijn. Dan zal de bouw aanvangen. De architect zal alle bouwbesprekingen houden met de aannemer. Jij zal uiteindelijk alleen maar betrokken worden bij de uiteindelijke oplevering van jouw nieuwe kantoorpand. Alle zorgen rondom de bouw zijn jou uit handen genomen. Natuurlijk wil jij graag weten hoeveel je kwijt zal zijn voor de bouw van een kantoor met de hulp van een architect. We geven je daarvoor een aantal prijsvoorbeelden. We gingen hierbij uit van een klein kantoor aan huis en een groot vrijstaand kantoorpand.

Welke diensten neem jij af van de architect Wat is de prijs per eenheid van de afgenomen diensten
Bouw van een klein kantoorpand aan huis, enkel ontwerp van het kantoor aan huis. Tussen 400 en 600 euro
Bouw van een klein kantoor aan huis, inclusief alle bouwbesprekingen en bouwvergunning Rond 10.575 euro
Bouw van een groot kantoorpand vrijstaand inclusief ontwerp, vergunningen en volledige bouwbegeleiding. Betaling op basis van honorarium.
Honorarium van de architect Tussen 4 en 15 procent van de totale bouwkosten van het kantoor.
Uurtarief van de architect Rond de 75 euro per uur

 

  • Als je een heel standaard kantoor wil. Wil jij een heel standaard model kantoor gebouwd hebben, dan zal de architect niet heel veel werk kwijt zijn aan het ontwerpen hiervan. Ook bij de bouw zullen er weinig specifieke zaken besproken moeten worden met de aannemer. De totale kosten blijven binnen de perken en het honorarium van de architect zal daar dan ook naar zijn.
  • Als je een exclusiever kantoor wil. Wil jij dat jouw bedrijf eruit springt en wens je een exclusiever kantoorpand? In dat geval zal de architect flink wat meer tijd kwijt zijn aan het ontwerpen van je kantoorpand. Bovendien zal hij een hoger percentage berekenen aan honorarium. Meer werk voor de architect betekent nou eenmaal meer kosten voor jou.

Hoe is het tarief voor een architect opgebouwd

Het tarief voor een architect wordt bepaald door een aantal keuzes die jij maakt wanneer je de klus aanbesteedt aan een architect.

  • Geef je een deelopdracht of een volledige opdracht. Je spreekt van een deelopdracht wanneer je bijvoorbeeld alleen het ontwerp door de architect laat doen. Als jij verder alle bouwbesprekingen zelf doet met de aannemer ben je daar geen extra kosten voor kwijt.
  • Huur je een groot architectenkantoor of een zzp-er in. Een zzp-er zal alles doen om een klus binnen te halen. Hij zal dan ook bereid zijn om tegen een aantrekkelijk tarief jouw ontwerp te maken en de bouwwerkzaamheden te begeleiden.

Praktische bespaartips

  • Laat je budget bewaken. Vertel de architect wat jouw bouwbudget is. Hij zal dit bewaken tijdens de besprekingen met de aannemer waardoor jij niet voor onaangename verrassingen komt te staan.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de kosten van een architect bij de bouw van een kantoor door offertes op te vragen. Hiermee bespaar je tot wel 40 procent. Met een klik op onderstaande button vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op.

Wat kost een architect precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij architecten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 Veelgemaakte fouten architect inschakelen

De bouw van jouw huis is een heel bijzonder iets. Je hebt er dan ook een architect bij nodig om dit te ontwerpen en om daarna …

kosten-architect

Tips architect inschakelen

Als jij besluit dat jij je huis wil gaan verbouwen is het een goed idee om een architect in te schakelen. Dat klinkt heel …

Checklist offerte vergelijken en beoordelen architect

Een verbouwing aan je huis is een kostbare aangelegenheid. Het is dan ook goed om het totale kostenplaatje klaar te hebben …