Architect jaren 30 woning

Ons land kent heel veel bouwstijlen. Wanneer jij op zoek gaat naar een woning in een bepaalde stijl heb je dan ook volop keuze. Een aantal jaren terug waren huizen die helemaal state of the art waren nog enorm in trek. De moderne huizen wisselden dan ook heel snel van eigenaar. Tegenwoordig echter komen klassieke bouwstijlen weer helemaal terug. Oud is weer nieuw. De bouwstijl uit de jaren 30 spreekt dan ook enorm veel woningbezitters aan. Huizen uit de jaren 30 worden goed verkocht. Daarnaast is er ook weer toenemende vraag naar nieuwe jaren 30 woningen. Als jij zo’n huis wil laten (ver)bouwen kan je hiervoor gebruik maken van de diensten van een architect.

Hoeveel kost een architect van een jaren 30 woning

Als jij als potentieel huisbezitter een jaren 30 woning wil hebben zal je die kunnen zoeken op de woningmarkt. Waar je dan echter tegenaan loopt is dat deze huizen niet altijd even milieuvriendelijk zijn. Ook zijn ze niet altijd even geschikt voor de grootte van jouw gezin. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een jaren 30 woning te kopen en deze te laten renoveren naar hun zin. Een aanbouw of dakopbouw wordt ook nogal eens gedaan om een jaren 30 woning effect te verkrijgen. Het beste kan je voor dergelijke werkzaamheden de diensten van een architect inhuren. Een architect is bekend met alle bouwstijlen en hij kent zijn klassiekers. Een mooie jaren 30 woning kan hij dan ook voor jou ontwerpen. Ook verbouwen of renoveren van een klassieke jaren 30 woning kan je het beste laten doen met behulp van een architect. De architect zal ervoor zorgen dat jouw woning er echt authentiek uitziet. Daarnaast zal hij wel gebruik maken van alle moderne technieken die nodig zijn om zo min mogelijk energie te verbruiken in een jaren 30 woning.
Als jij een architect wil gaan inhuren kan je het beste eerst vragen of deze bereid is een jaren 30 woning voor jou te ontwerpen of om een ontwerp voor een verbouwing te maken. De tarieven zullen doorgaans in het iets hogere segment liggen omdat het niet om een dertien-in-een-dozijn huis gaat. Natuurlijk wil jij nu heel graag weten hoeveel zo’n architect van een jaren 30 woning jou zal gaan kosten. We hebben de prijzen van die diensten voor je op een rijtje gezet.

Welke dienst van de architect neem je af Wat is de prijs van de afgenomen dienst per eenheid/per uur
Ontwerp van een aanbouw/opbouw/uitbouw van een jaren dertig woning Gemiddeld 400 euro
Ontwerp van een jaren dertig woning en de bouwbegeleiding van de volledige nieuwbouw van een jaren 30 stijl woning Tussen 17.400 en 23.450 euro
Uurtarief van een architect bij de bouw van een jaren 30 stijl woning Tussen 75 en 95 euro per uur
  • Als je een deelopdracht wil laten uitvoeren. Heb jij al een goede aannemer gevonden die jouw jaren 30 woning wil (ver)bouwen? In dat geval zou je kunnen volstaan met enkel het ontwerp van een jaren 30 woning. Je zal dan zelf verder alle contacten moeten onderhouden met de aannemer.
  • Als je liever de hele opdracht uit handen geeft. Wil jij liever de hele opdracht uit handen geven aan de architect inclusief de bouwbegeleiding? In dat geval besteed je de hele opdracht uit. De architect zal alle zaken van ontwerp tot begeleiding van de (ver)bouw op zich nemen.

Hoe is de prijs van een jaren 30 woning architect samengesteld

De prijs van een jaren 30 woning architect wordt bepaald door een aantal keuzes die jij maakt als je de opdracht uitbesteedt. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Kies je voor een zzp-er of voor een groot architectenbureau. Vandaag de dag zitten zzp-ers te springen om werk. Ze zullen dan ook bereid zijn om te werken voor een lager tarief dan de grote architectenbureaus. Je krijgt dan echter niet de naam en faam van het grote architectenbureau bij de waarde van jouw huis.
  • Keuze 2: Laat je ook de kosten beheren door de architect. Bij veel (ver)bouw is de uiteindelijke factuur een onaangename verrassing als blijkt dat het bouwbudget is overschreden. Een architect die het hele traject begeleidt zal ook samen met de aannemer jouw bouwbudget in de gaten kunnen houden. Daardoor blijft de bouw binnen budget. Voor die dienst betaal je vaak iets meer.

Praktische bespaartips

Op de diensten van een architect bij een jaren 30 woning kan je eenvoudig besparen. We geven je wat tips.

  • Zorg voor een extra project. Als jij een jaren 30 woning ambieert zijn er ook vaak anderen in jouw omgeving die dat willen. Je zou een extra project kunnen regelen voor de architect wanneer de resultaten van jouw huis mooi zijn. De architect zal je hiervoor in ruil wellicht korting op zijn diensten geven.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de diensten van een architect voor een jaren 30 woning door offertes op te vragen. Met slechts één muisklik op onderstaande button vraag je vrijblijvend meerdere offertes op. Je voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

Wat kost een architect precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij architecten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 Veelgemaakte fouten architect inschakelen

De bouw van jouw huis is een heel bijzonder iets. Je hebt er dan ook een architect bij nodig om dit te ontwerpen en om daarna …

kosten-architect

Tips architect inschakelen

Als jij besluit dat jij je huis wil gaan verbouwen is het een goed idee om een architect in te schakelen. Dat klinkt heel …

Checklist offerte vergelijken en beoordelen architect

Een verbouwing aan je huis is een kostbare aangelegenheid. Het is dan ook goed om het totale kostenplaatje klaar te hebben …