Kosten fabriek architect

Als ondernemer wil jij winst maken op alle gebieden. Wanneer jij bepaalde producten produceert zal je dus een fabriekspand nodig hebben om goed te kunnen werken. Zo’n fabriekspand kan je niet zomaar betrekken. Je kan natuurlijk kijken of er wat beschikbaar is in de regio waar jij je fabriek wil gaan beginnen. Vaak zal dit echter niet zo zijn. In dat geval zal je zelf een fabriekspand moeten laten bouwen. Dat is nog niet zo heel eenvoudig. Een fabriekspand wat volledig voldoet aan jouw wensen kan je dan ook het beste laten ontwerpen. Hiervoor huur je een aannemer in.

Hoeveel kost het om een fabriek te laten ontwerpen door een architect

Als jij een fabriekspand wil laten ontwerpen door een architect zal je allereerst een intake gesprek hebben met de architect. Tijdens dit gesprek vertel jij wat je pakket van wensen en eisen is. Jouw fabriekspand moet immers helemaal passen bij de diensten die jij levert. Daarnaast moet het uiterst functioneel zijn. Je wil geen ruimte verspillen aan onnodige zaken. Daarnaast wil je dat jouw fabriekspand een prettige plek om in te werken is. De aannemer zal met jouw pakket van wensen en eisen achter zijn tekentafel gaan zitten. Hij zal een fabriekspand ontwerpen wat geheel naar jouw wens is. Hierbij heb je nog een aantal keren een bespreking met de architect om de tussenstand van zaken door te kunnen praten.

 

Als de architect zijn ontwerp klaar heeft zal hij vragen of het jouw goedkeuring heeft. Als dat zo is zal de architect naar de gemeente toe gaan om een bouwvergunning voor jouw fabriekspand aan te vragen. Na het verkrijgen van de bouwvergunning zal de architect een aannemer selecteren die het fabriekspand moet gaan bouwen. De aannemer zal hierbij in eerste instantie kijken naar een aantal aannemers waar hij graag en veel mee samenwerkt. Dit heeft voordelen voor jou. De communicatie later in het traject zal in dat geval soepel verlopen waardoor de bouw sneller zal vorderen.

Tijdens de hele bouw van jouw fabriekspand kan je natuurlijk wel komen kijken hoe de bouw vordert. De architect zal jou op dat moment alle tekst en toelichting geven. De aannemer overlegt met de architect. Dit is voor jou een hele zorg minder. Natuurlijk wil jij graag weten hoeveel het jou gaat kosten om een fabriekspand te laten bouwen met de hulp van een architect. We hebben dit voor je uitgezocht en een aantal conclusies op een rijtje gezet.

Welke diensten neem je af Hoeveel betaal je per dienst of per eenheid
Totaal ontwerp en bouwbegeleiding van een fabriekspand, inclusief de bouwbesprekingen met de aannemer en het regelen van vergunningen. Op basis van een honorarium, tussen de 5 en 15 procent van de totale bouwkosten van het fabriekspand.
Uurloon van een architect Tussen 55 en 95 euro. Gemiddeld betaal je 75 euro per uur voor de diensten van een architect.
  • Als je een standaard fabriekspand wil. Een fabriekspand wat redelijk standaard is zal weinig werk opleveren voor de architect. In het gunstigste geval kan hij zelfs een heel goed voorbeeld uit zijn portfolio tonen. Een standaard fabriekspand is redelijk eenvoudig te ontwerpen. Daarnaast zal de architect weinig problemen hebben als hij met de aannemer de bouwbesprekingen moet voeren. De bouwbegeleidingskosten blijven ook binnen de perken. Het honorarium van de architect zal hier ook naar zijn. Je blijft aan de gunstige lage kant zitten.
  • Als je meer eisen stelt aan je fabriekspand. Stel jij meer eisen aan je fabriekspand en dus ook aan het ontwerp daarvan? In dat geval zal de aannemer veel meer werk hebben aan jouw opdracht. Hij zal ook meer moeten overleggen tijdens de bouwbegeleiding met de aannemer om een bevredigend resultaat te kunnen presenteren.

Hoe is de kostprijs van een architect bij de bouw van een fabriekspand samengesteld

De kostprijs van een architect wordt bepaald door een aantal keuzes die jij maakt wanneer je een architect gaat inhuren. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Geef je een volledige opdracht of een deel opdracht? Wil jij een standaard fabriekspand laten bouwen? In dat geval kan je volstaan met een deelopdracht. De architect zal in dat geval alleen het gebouw voor je ontwerpen. De uiteindelijke bouw zal hij dan niet begeleiden.
  • Huur je een groot architectenbureau of een zzp-er in. Vandaag de dag doen architecten er alles aan om een klus binnen te halen. Zzp-ers zullen dan ook hun prijs zo aantrekkelijk mogelijk houden. Jij kan daar je voordeel mee doen als je een architect gaat inhuren.

Praktische bespaartips

  • Houd je budget in de gaten. Laat je de architect het hele proces begeleiden inclusief de bouw besprekingen? Laat in dat geval je bouwbudget bewaken door de architect. Op die manier voorkom je een onaangename financiële verrassing achteraf.
  • Vergelijk offertes.

Offertes vergelijken

Jij kan besparen op de bouw van een fabriekspand met een architect door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op. Je voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

 

Wat kost een architect precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij architecten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 Veelgemaakte fouten architect inschakelen

De bouw van jouw huis is een heel bijzonder iets. Je hebt er dan ook een architect bij nodig om dit te ontwerpen en om daarna …

kosten-architect

Tips architect inschakelen

Als jij besluit dat jij je huis wil gaan verbouwen is het een goed idee om een architect in te schakelen. Dat klinkt heel …

Checklist offerte vergelijken en beoordelen architect

Een verbouwing aan je huis is een kostbare aangelegenheid. Het is dan ook goed om het totale kostenplaatje klaar te hebben …