Kosten duurzame architect

Een eigen woning is een heel gewild iets. Er is echter een grote verandering gaande op de markt wanneer het aankomt op het bouwen van woningen. Daar waar vroeger gebruik werd gemaakt van lineaire techniek wordt tegenwoordig gebruik gemaakt van een circulaire bouwtechniek. Hiermee bedoelen we het volgende. Bouwmaterialen werden in het verleden gemaakt voor één doel; het bouwen van een huis. Als de materialen vergaan waren en moesten worden vervangen werden ze weggegooid en kwamen in het milieu terecht. Tegenwoordig wordt er anders met het milieu omgegaan. De circulaire bouwtechniek houdt in dat bouwmaterialen na afloop van hun levensduur worden gebruikt voor andere doeleinden.

Hoeveel kost een duurzame architect

Om een dergelijke (ver)bouw te laten doen is het belangrijk dat er wordt gekeken naar de materialen die worden gebruikt om een duurzame woning neer te zetten die niet indoet aan wooncomfort voor jou als gebruiker. Jij bent zelf maar voor een deel in staat om te bepalen welke materialen en welke bouwstijl er dan het beste kan worden gebruikt. De echte expert op dit gebied is de duurzame architect. Dit is een architect die tijdens zijn opleiding of een bijscholing heeft geleerd welke materialen en technieken duurzaam van aard zijn.
Als jij een duurzame (ver)bouw wil laten plaatsvinden is de duurzame architect dan ook de aangewezen persoon om jou hierin bij te staan. We spreken wel over architecten die hebben doorgestudeerd na het behalen van hun universitaire graad waardoor ze in de hogere tariefklasse zullen vallen. Als je echt een duurzaam huis wil hebben zal je dit er dus voor over moeten hebben. We hebben voor je opgezocht hoeveel je ongeveer kwijt zal zijn aan een duurzame architect voor bepaalde werkzaamheden. We keken naar de meest voorkomende verbouwwerkzaamheden zoals een aanbouw of opbouw van je huis. Daarnaast keken we ook naar de bouw van een nieuwbouwwoning volgens duurzame technieken.

Welke diensten neem jij af van de duurzame architect Wat is de prijs van de afgenomen diensten per eenheid/per uur
Ontwerp van duurzame (ver)bouw activiteiten zoals een aanbouw, garage of groene dakopbouw Gemiddeld 600 euro
Volledige opdracht met ontwerp maar ook begeleiden van de duurzame (ver)bouw activiteiten Gemiddeld tussen 17100 en 35100 euro
Uurloon van de duurzame architect Tussen 75 en 95 euro per uur

 

  • Als je een deelopdracht wil afgeven. Wil jij een deelopdracht afgeven zoals alleen het ontwerpen van jouw duurzame (ver)bouw dan is de architect veel korter bezig met jouw pakket van wensen en eisen. Hij zal dan ook een veel lager tarief aan je berekenen. Je zal dan zelf de bouwbesprekingen met de (duurzame) aannemer moeten doen.
  • Als je het hele pakket uit handen wil geven. Wil jij het hele pakket uit handen geven en geen omkijken hebben naar de hele (ver)bouw, dan geef je de volledige opdracht af aan de duurzame architect, De werkzaamheden zullen een bepaald prijskaartje hebben maar jouw duurzame woning is dan ook behoorlijk waardevol na het volledig afronden van de (ver)bouw werkzaamheden.

Hoe is het prijskaartje van een duurzame architect samengesteld

Het prijskaartje van een duurzame architect wordt bepaald door een aantal keuzes die jij maakt wanneer je de hele klus uitbesteedt. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Kies je voor een passief huis. Een passief huis is een huis wat op jaarbasis niet meer dan 15Kwh per vierkante meter gebruikt. Een dergelijk huis is uitermate goed geïsoleerd en zal nauwelijks energie verbruiken. Je betaalt dan wel wat meer voor de duurzame architect en voor de bouw van het huis maar je betaalt aanzienlijk minder aan het energiebedrijf.
  • Keuze 2: Laat je een groen dak plaatsen. Een groen dak is een dak wat isolerend werkt. Warmte van binnenuit kan niet ontsnappen door de begroeiing op het dak. Daarnaast heb je niet veel last van kou van buitenaf. Zo’n groen dak belast het milieu bovendien niet. Een woning met een groen dak moet op een speciale manier worden ontworpen. Een dakopbouw met groen dak is redelijk eenvoudig te realiseren voor de duurzame architect.
  • Keuze 3: Werkt de duurzame architect op basis van een uurloon of een honorarium. Een duurzame architect die werkt op basis van een honorarium zal een bepaald percentage van de totale bouwkosten van jouw (ver)bouw als tarief hanteren. Dit tarief ligt voor een gewone architect tussen 5 en 15 procent. Een duurzame architect zal daardoor duurder uitkomen. De kosten van de bouw van een duurzaam huis moeten worden berekend over de kostprijs van een huis wat duurder is bij de bouw. Een duurzame aannemer is doorgaans de helft duurder dan een gewone aannemer.

Praktische bespaartips

  • Huur je een groot duurzaam architectenbureau in of een zzp-er. Vandaag de dag zullen zzp-ers er alles aan doen om een klus binnen te halen. Daarom zal een zzp-er die gespecialiseerd is als duurzaam architect voor een lagere prijs dan een duurzaam architectenbureau voor jou deze klus willen aannemen.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de kosten van een duurzame architect door het opvragen van offertes. Met één klik op onderstaande button vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op. Je voordeel kan oplopen tot wel 40 procent van het totale kostenplaatje.

Wat kost een architect precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij architecten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 Veelgemaakte fouten architect inschakelen

De bouw van jouw huis is een heel bijzonder iets. Je hebt er dan ook een architect bij nodig om dit te ontwerpen en om daarna …

kosten-architect

Tips architect inschakelen

Als jij besluit dat jij je huis wil gaan verbouwen is het een goed idee om een architect in te schakelen. Dat klinkt heel …

Checklist offerte vergelijken en beoordelen architect

Een verbouwing aan je huis is een kostbare aangelegenheid. Het is dan ook goed om het totale kostenplaatje klaar te hebben …