Architect gezocht ZZP

Wie een architect wil inhuren kan daarvoor meerdere keuzes maken. Je kan kiezen voor een architect die voor een groot kantoor werkt. Je weet dan altijd zeker dat de architect tijd voor jou heeft en dat hij jouw klus kan aanpakken. Het is echter aan het kantoor wie ze aan jouw opdracht laten werken. Een kantoor mag dan een heel goede naam hebben; een toenemende groep mensen kiest voor de kracht van kleinschalig. Die groep huurt een ZZP architect in.

Voordelen van een ZZP

Een architect die als ZZP werkt heeft zo zijn voordelen voor jou; we hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Een gunstige prijs. Gelijk het grootste voordeel van een architect die als ZZP werkt. Er worden geen overheadkosten berekend voor de diensten van de architect die jouw verbouwing uitvoert. Je betaalt dan ook een gunstige prijs voor de diensten van de architect. De ZZP architect is zich bovendien bewust van de concurrentie op de markt. Hij weet dat hij niet de enige architect is en hij zal dus moeite doen om zijn prijs bij te stellen wanneer hij een opdracht dreigt mis te lopen. Prijstechnisch is het dus de beste keuzen.
  • Hij wint jou voor zich. Als je een verbouwing wil laten realiseren is de kans groot dat je dit in de toekomst nog eens zal doen. De ZZP architect zal er dan ook alles aan doen om jou voor zich te winnen. Hij zal inschikkelijk zijn en daarnaast zal hij alles op alles zetten om een zo mooi mogelijk resultaat af te leveren. Hij ziet jou immers bij een volgende verbouwing aan jouw huis nog eens terug.
  • Hij beschikt over zijn eigen tijd. De ZZP architect werkt op zijn eigen tijden. Dat houdt in dat hij vaak een stuk flexibeler is dan een architect die op kantoor werkt. Moet er een keer in de avonduren worden afgesproken, dan is dat doorgaans mogelijk. Wanneer er buiten de vast kantooruren moet worden gewerkt is de ZZP architect dus de beste oplossing.

Nadelen van een ZZP

Een architect als ZZP inhuren heeft ook nadelen, die we niet onbenoemd mogen laten. Ook die hebben we op een rij gezet.

  • Minder mogelijkheden voor opdrachten. Daar waar een architectenkantoor meerdere opdrachten binnen een bepaalde periode kan aannemen ligt dat bij een ZZP architect anders. Die kan maar één opdracht per keer aannemen en daarmee werken. Je zal dus mogelijk langer moeten wachten voor hij aan het werk kan gaan voor jou; de architect zal jouw opdracht op de iets langere termijn moeten inplannen.
  • Kans op uitval. Wanneer de architect een ZZP is, is er een kans op uitval voor of tijdens de werkzaamheden. Wordt de architect ziek, dan komen zijn werkzaamheden plat te liggen. Je zal dan genoegen moeten nemen met een tussentijdse wachttijd. Niet handig wanneer de verbouwing al in volle gang is.

Architecten ZZP vergelijken

Voordat jij een klus aanbesteedt aan een architect is het goed om te weten waar je op moet letten bij jouw keuze. We hebben een paar vergelijkingspunten voor je opgezocht.

  • Bouwheer of metgezel. Je hebt twee stijlen architecten. De bouwheer is een architect die volgens één bouwfilosofie werkt. Hij zal dan ook zijn stempel enorm drukken op het resultaat en daarbij is deze architect behoorlijk dominant. Hij is echter wel enorm bedreven in die ene bouwstijl. De metgezel werkt volgens meerdere bouwfilosofieën. Daarnaast denkt hij met jou samen mee over het uiteindelijke resultaat van de verbouwing.
  • Informeer bij de architect naar de referenties van eerdere klanten. Bij een tevredenheid van minimaal 80 procent weet jij dat je met een goede architect te maken hebt. Minpunten zullen er altijd zijn, maar dat komt doordat de architect bepaalde bouwtechnische zaken moet invoeren in een verbouwing. De klanten zien niet altijd het belang van die bouwtechnische zaken in waardoor ze kunnen eindigen met een conflict met de architect. Wanneer dit echter al te vaak wordt genoemd in referenties is het zaak dat je oppast voor je deze architect inhuurt.
  • Compleetheid van de offerte. Krijg je een offerte, controleer deze op de compleetheid ervan. Let op de omschrijving van de werkzaamheden; deze moeten zo compleet mogelijk worden vermeld. Daarnaast moet je kijken naar het kostenplaatje van de diverse materialen. De voorrijkosten moeten ook op de offerte staan, net als de verschuldigde BTW over de diensten. Ook moet de prijsopbouw helder zijn.

Vraag nu om offertes

Wil jij weten welke ZZP architect in jouw omgeving jouw klus wil klaren; vraag dan offertes op. Dat doe je met één muisklik. Je krijgt gelijk een overzicht van de kosten en door die offertes te vergelijken kan jij je voordeel doen. Dat kan behoorlijk oplopen.

 

 

Wat kost een architect precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij architecten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 Veelgemaakte fouten architect inschakelen

De bouw van jouw huis is een heel bijzonder iets. Je hebt er dan ook een architect bij nodig om dit te ontwerpen en om daarna …

kosten-architect

Tips architect inschakelen

Als jij besluit dat jij je huis wil gaan verbouwen is het een goed idee om een architect in te schakelen. Dat klinkt heel …

Checklist offerte vergelijken en beoordelen architect

Een verbouwing aan je huis is een kostbare aangelegenheid. Het is dan ook goed om het totale kostenplaatje klaar te hebben …